Del denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
RELIS’ svenske kolleger på fire Läkemedelsinformationscentraler (LIC) har lansert sin egen hjemmeside for svensk helsepersonell: svelic.se. Disse fire LIC lagrer sine utredninger i RELIS database, og de kan allerede leses på RELIS hjemmeside. På tilsvarende måte vil RELIS utredninger nå være tilgjengelige på den svenske nettsiden.
De fire sentrene i Sverige som per i dag bruker RELIS database er LUPP i Göteborg, ELINOR i Umeå, ULIC i Uppsala og LiLi i Linköping. I løpet av høsten 2020 vil også et nytt LIC i Örebro, CLINT, ta i bruk databasen og bli med på den svenske nettsiden. Svenske LIC har tidligere bare hatt en egen kontaktside, www.lic.nu felles, mens Karolic i Stockholm har publisert sine utredninger i en egen database, Drugline, i ulike formater helt siden 1983. Drugline har vært åpen for alle siden 2013, nå på nettsiden drugline.se.
De svenske utredningene utgjør i starten av 2020 omtrent 5% (1650) av de tilgjengelige utredningene i RELIS database, og besøkstallene for www.relis.no i 2019 viser at omtrent 7% kom fra Sverige. Andelen svenske utredninger vil trolig øke, mens andelen besøkende fra Sverige trolig vil synke i årene fremover nå som LIC har sin egen nettside. Artikler på relis.no, både tidsskriftartikler og nettartikler, som ikke kommer fra RELIS database, vil også være søkbare på svelic.se. Foreløpig utgjør dette for RELIS del 1400 artikler fra 1995 og frem til i dag.
I tillegg til dette samarbeidet om databaseløsning for legemiddelspørsmål og utredninger mellom norske og svenske RELIS/LIC har alle nordiske legemiddelinformasjonssentre et felles, to-dagers fagseminar som arena for diskusjon og samarbeid på høsten hvert år.
Dette betyr altså at man fortsatt kan bruke relis.no og få tilgang til både norske og svenske produsentuavhengige utredninger av legemiddelspørsmål, men at man også kan bruke svelic.se for tilgang til de samme utredningene.
RELIS ønsker våre kolleger i Sverige lykke til med den nye nettsiden!
Utredningen er utarbeidet på grunnlag av tilgjengelig litteratur og ressurser på publiseringstidspunktet. Innholdet i utredningen oppdateres ikke etter publisering. Helsepersonell er selv ansvarlig for bruk av utredningens innhold i rådgivning eller pasientbehandling.